Supë Magjerica

Perberesit:

1 koke qengji + 2 liter uje te ftohte

300gr te brendshme qengji (melci, gjendra etj)

4 qepe te njoma

3 luge oriz

2 veze

60gr gjalp

1 tufe koper, lengun e 1 limoni, kripe,piper

Pergatitja:

Grijme holle pjesen e bardhe te qepeve te njoma dhe i kaverdisim ne gjalp ne zjarr te ulet derisa te zbuten, shtojme te brendshmet e qengjit ne copa te vogla dhe i skuqim mire per 2-3 minuta duke i rregulluar me kripe dhe piper.Shtojme lengun e kokes te nxehte, mishin e kokes, dhe e leme supe te gatuhet per rreth 30 minuta ne zjarr mesatar. Shtojme orizin dhe e leme edhe per 20 minuta te tjera derisa te gjithe perberesit te jene zbutur.Ne nje ene te vogel rrahim vezet, i shtojme lengun e limonit dhe kete mase ia shtojme supes magjerica duke e perziere gjate te gjithe kohes ne menyre qe veza te mos pritet. E rregullojme se fundi edhe me koper te grire holle dhe e servirim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Main Menu