
Përbërësit
1 pulë e freskët ose 4-5 thela mish pule
150 gramë gjalpë (për një gatim më të shëndetshëm, AgroWeb.org ju këshillon përdorimin e vajit të ullirit)
4 kokrra vezë të freskëta
1200 ml kos i freskët
4 lugë gjelle miell
2 lugë gjelle me oriz
Kripë
Piper
Majdanoz
Përgatitja e Mishit
Si fillim bëjmë gati mishin e pulës. E pastrojmë mirë me ujë të bollshëm dhe e vendosim të prerë në copa në tavë ose nëse dëshironi pulën mund ta lini të plotë, të paprerë.
Më pas, AgroWeb.org ju udhëzon që të gjitha copat e mishit ose pulën e plotë ta lyeni përmes një furçe me gjalpë të freskët dhe t’i hidhni pak kripë sipër dhe dy gota me ujë.
Tavën e vendosim në furrë që të piqet dhe e lëmë derisa pula të marrë ngjyrën e kuqërremtë të pjekjes.
Gjatë kohës së pjekjes kontrollojeni mishin herë pas here duke e spërkatur nga sipër me lëngun e vet.
Pasi është pjekur e heqim nga furra dhe përgatisim salcën me kos.
Përgatitja e Salcës me Kos
Kujdesemi që lëngun e mbetur në tavën e mishit të pjekur ta heqim mënjanë pasi do të përdoret për përgatitjen e kosit
Vendosim një tenxhere në zjarr dhe shkrijmë gjalpin.
Hedhim miellin dhe e kaurdisim bashkë me gjalpin.
Në momentin që mielli zverdhet pak, AgroWeb.org ju udhëzon të shtoni me ngadalë lëngun e mishit (të cilit i hedhim edhe pak ujë shtesë)
Trazojmë me lugë druri dhe pa ndalesë në mënyrë që të shmangim krijimin e kokërrizave.
Pasi masa bëhet e njëtrajtshme e lëmë të vlojë pak dhe kur salca të jetë trashur e heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet.
Më pas, në një tas hedhim hedhim vezët dhe i rrahim fort derisa të njëtrajtësohen.
Shtojmë kripën, piperin, pak gjalpë, orizin dhe kosin dhe i përziejmë të gjitha bashkë.
Më pas, shtojmë salcën me miell dhe vijojmë t’i përziejmë derisa masa të jetë unison.
Përgatitja e Tavës
Në tavën ku kemi pulën e pjekur shtrojmë salcën e përgatitur të kosit.
Sipër i hedhim pak gjalpë të freskët të prerë në copëza të vogla.
Ndërkohë sigurohemi që furra të jetë e nxehtë në 200 gradë dhe fusim tavën të piqet përreth 30 minuta derisa në sipërfaqe të marrë ngjyrë të kuqërremtë.
Pasi fikim furrën, tavën e lëmë edhe pak për t’u mpiksur mirë në nxehtësinë e sobës e më pas e servirim të ngrohtë duke e spërkatur me majdanoz të grirë hollë.
Produktet e rekomanduara
-
€58,00
-
€10,00
-
Intensive Hair Repair Oil – Almond, Grapeseed & Vitamin E (100ml) HUUMe
Sold By: HUUMëSold By: Blishqip.al€14,60Sold By: HUUMëSold By: Blishqip.alIntensive Hair Repair Oil – Almond, Grapeseed & Vitamin E (100ml) HUUMe
€14,60 -
Stretch Mark Oil – Sweet Almond, Apricot Kernel & Cocoa Butter (50ml) HUUMe
Sold By: HUUMëSold By: Blishqip.al€4,41Sold By: HUUMëSold By: Blishqip.alStretch Mark Oil – Sweet Almond, Apricot Kernel & Cocoa Butter (50ml) HUUMe
€4,41 -
Make-up removing oil with marigold flowers and nightshade plant (50ml) HUUMe
Sold By: HUUMëSold By: Blishqip.al€15,30Sold By: HUUMëSold By: Blishqip.alMake-up removing oil with marigold flowers and nightshade plant (50ml) HUUMe
€15,30 -
€3,50
-
€3,50
-
€5,40
-
€5,40
-
€5,40
-
Detoxifying Facial Soap – Activated Charcoal & Tea Tree Oil HUUMe
Sold By: HUUMëSold By: Blishqip.al€5,40Sold By: HUUMëSold By: Blishqip.alDetoxifying Facial Soap – Activated Charcoal & Tea Tree Oil HUUMe
€5,40 -
€5,40