Japrak me gjethe rrushi

japrak-rrushi

 

Përbërësit

  • gjethe rrush
  • një gotë uji oriz
  • ½ kg qepe te njoma
  • 2 tufa nenexhik
  • piper i zi
  • spinaq dhe lakra të tjera
  • 5 copë Hudhra të njoma

Hapat

  1. Gjetet e rrushit i ziejmë derisa të marrin valë.
  2. Më pas i lëmë të kullojnë.
  3. Grijmë qepët e njoma dhe i vendosim për t’u skuqur.
  4. Më pas i hedhim erëzat dhe spinaqin( lakrat e tjera) dhe i trazojmë.
  5. Në fund shtojmë orizin dhe i përziejmë mirë.
  6. Do t’i hedhim masës që përgatitëm një gotë ujë që orizi të ziejë.
  7. E heqim nga zjarri dhe e lëmë masën të ftohet pak dhe fillojmë që t’i mbledhim një nga një me gjethet e rrushit.
  8. Mbasi i kemi mbaruar procesin e mbledhjes i vendosim në një tenxhere ku do të shtojmë pak ujë dhe vaj ulliri.
  9. Pasi kemi mbaruar me shtrirjen e japrakëve i vendosim sipër një pjatë të rëndë.
  10. Zjarri duhet të jetë në temperaturë të ulët në mënyrë që japrakët të zien ngadalë.
That immediately brought to mind one of my fondest memories, involving my daughter when she was just a toddler of one: taking her with me on the short walk to check the mail. I live in a small enclave of homes in which all the mailboxes are together in a central location, less than a minute’s walk from my front door

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Main Menu