Lakror me spinaq me qumësht -receta tradicionale
Përbërësit
PËR 5 PERSONA
1 kg spinaq
4 kokra vezë
100 gr koper
300 gr miell
1 lt qumësht
70 gr gjalpë
kripë
Hapat
Gjysmen e qumeshtit e ziejm dhe me gjysmen e qumeshtit njomim 150gr miell
Mbasi ka zier qumeshti hedhim miellin e perzier me lart me qumesht,shtojme gjalpin dhe 1lug gjelle kripe
E leme te ziej per 5 minuta,sa te trashet e heqim nga zjarri
Ziejm spinaqin e kullojme e grim,grim dhe kopren i trazojm me masen e pregatitur me lart
Rrahim 3 kokrra veze menjan fort dhe pasi jan rrahur i bejme te gjithe perbersit bashk dhe i trazojme
Zeme brumin me miellin e mbetur vaj dhe pak krip
Nga brumi i pregatitur hapim tre pete te medha (te dalin jasht taves)
Hapim petet mbi tav nje e nga nje duke i pikuar me vaje
Shtojm masen e pregatitur brenda peteve,palosim nga brenda taves petet si ne foto
I hedhim vaj lart peteve qe i mblodhem dhe te mezi qe ka ngel bosh shtojm 1 veze te rrahur te mari ngjyre
Piqet ne 180°
Produkte të rekomanduara
-
€25,00
-
€25,00
-
€10,00
-
€35,00
-
€15,00
-
€8,90
-
€6,50
-
€10,00
-
€10,00
-
€15,60
-
€20,00
-
€20,00