Verë e bardhë “Kallmet” 5 Litër

2,600.00 L

Shitur nga: Blishqip.al
Shitur nga Kantina Kallmet

In stock

Compare

Kultivimi i ketyre varieteteve te rrushit eshte trashëguar falë famullive dhe familjeve verëprodhuese te zones, të cilat i kane kanë bëre të famshme këto varietete në të gjitha epokat historike. Ndryshe nga vera e kuqe Kallmet, nuk ka patur tradite te mirefillte ne prodhimin e veres se bardhe. Rrushi i bardhe Kallmet, ndonese ne sasi modeste ka qene perdorur i gjithi per prodhimin e rakise. Kantina Kallmeti ne vitin 2009 e nisi si eksperiment prodhimin e veres se bardhe duke kryer vinifikimin ne te bardhe te rrushit te zi Kallmet dhe duke e miksuar me dy varietetet e siperpermendura. Meqenese rezultati ishte shume i mire, kantina e vazhdoi prodhimin e kesaj vere edhe ne vitet e mevonshme. Vit pas viti po pelqehet nga konsumatori.

Ofrohet nga SEA (Studio Enologico Associato), Itali. Fermentimi behet ne temperature te kontrolluar. Kjo vere është stazhonuar 6 muaj në enë inoxi, më pas 2-4 muaj ne shishe perpara daljes ne treg.

Paraqitet e shprehur dhe e larmishme, shume e qendrueshme, me trup te mire dhe e ekuilibruar. me ngjyrë kashte ne gjelberoshe, spikatin aromat e freskëta.

Përshtatet mire me gatime peshku, pjata mishit e bardhe dhe djathra te bute. Temperatura e këshilluar e shërbimit: 8 – 10 °C.

Additional information

Weight 5 kg
Bëhu i pari për të vlerësuar "Verë e bardhë “Kallmet” 5 Litër"

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vlerësime

There are no reviews yet.

Main Menu

Verë e bardhë "Kallmet" 5 Litër

2,600.00 L

Shto ne shporte