Verë “Kallmet Prestigj” 0.75 Litër

2,170.00 L

Shitur nga: Blishqip.al
Shitur nga Kantina Kallmet

In stock

Compare

Origjina: Zona e Kallmetit dhe fshatrat perreth, ne nje gjatesi gjeografike jo me larg se 30 km nga vendndodhja e Kantines Kallmeti.

Verë e kuqe e thatë e vjetëruar

Kallmet, i cili është varietet i lashtë autokton shqiptar i kultivuar në zonën e origjinës dhe i përhapur kryesisht në rrethet e Lezhës dhe Shkodrës. Rendimenti mesatar ne vreshtat e Kallmetit te destinuara per kete vere nuk kalon 50 Kv/Ha. Vjelja behet e vone, 2-3 jave me vone se pjesa tjeter e rrushit qe destinohet per dy vererat e tjera, atehere kur rrushi eshte tejpjekur dhe sapo ka filluar te rrudhoset ne hardhi.

Kultivimi i ketij varieteti rrushi dhe vera e prodhuar prej tij jane trashëguar falë famullive dhe familjeve verëprodhuese te zones, të cilat, e kanë bëre të famshëm këtë varietet në të gjitha epokat historike. Diferencimi i veres se kuqe ne dy versionet: “Kallmet” (baze) dhe “Kallmet Prestigj” nuk eshte aplikuar me perpara por eshte prodhuar e unifikuar. Ky diferencim eshte realizuar duke filluar nga viti 2010 ne Kantinen Kallmeti, duke pare karakteristikat superiore te rrushit Kallmet, te prodhuar ekzluzivisht ne disa vreshta ne terrene zallore te fshatit Kallmet.

Ofrohet nga SEA (Studio Enologico Associato), Itali. Rrushi vilet me dore dhe ne faze te tejpjekur dhe behet seleksionim shume i kujdesshem. Fermentimi behet ne temperature te kontrolluar. Kjo vere është stazhonuar 12 muaj në enë inoxi, më pas 12 muaj në fuçi lisi francez dhe 12 muaj ne shishe perpara daljes ne treg.

Paraqitet me ngjyrë gurëgjak, e shprehur dhe e larmishme ku spikatin aromat e tipike të varietetit, mjaftueshëm tanike, e plotë ne trup dhe e ekuilibruar. Dallohen karakteristikat e kendshme te tejpjekjes duke dale ne pah edhe aroma dytesore dhe tretesore. Grada alkolike ne varesi te vitit te prodhimit varion ne 14-15 % Vol.

Përshtatet mire me antipasta sallamrash të stazhonuar, pasta me mish të grirë, mishra të kuq të pjekur në furrë dhe gatime kërpudhash. Temperatura e këshilluar e shërbimit: 16 – 18°C. Gjithashtu keshillohet te konsumohet pas vitit te trete te prodhimit per te shijuar maksimumin e saj. Shishja te hapet perpara se te konsumohet sipas sipas keshilles se somelierit dhe ne varesi te vjetersise se veres.

Additional information

Weight 1 kg
Bëhu i pari për të vlerësuar "Verë “Kallmet Prestigj” 0.75 Litër"

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vlerësime

There are no reviews yet.

Main Menu

Verë "Kallmet Prestigj" 0.75 Litër

2,170.00 L

Shto ne shporte