Verë e kuqe “Kallmet” 0.75 Litër

1,040.00 L

Shitur nga: Blishqip.al
Shitur nga Kantina Kallmet

In stock

Compare

Origjina: Zona e Kallmetit dhe fshatrat perreth, ne nje gjatesi gjeografike jo me larg se 30 km nga vendndodhja e Kantines Kallmeti.

Kallmet, i cili është varietet i lashtë autokton shqiptar i kultivuar në zonën e origjinës dhe i përhapur kryesisht në rrethet e Lezhës dhe Shkodrës. Rendimenti mesatar ne vreshtat eshte 50-60 Kv/Ha.

Kultivimi i ketij varieteti rrushi dhe vera e prodhuar prej tij jane trashëguar falë famullive dhe familjeve verëprodhuese te zones, të cilat, e kanë bëre të famshëm këtë varietet në të gjitha epokat historike.

Ofrohet nga SEA (Studio Enologico Associato), Itali. Fermentimi behet ne temperature te kontrolluar. Kjo vere është stazhonuar 10 muaj në enë inoxi, më pas 6 muaj në fuçi lisi francez dhe 4-6 muaj ne shishe perpara daljes ne treg.

Paraqitet me ngjyrë gurëgjak, e shprehur dhe e larmishme ku spikatin aromat e freskëta tipike të varietetit, mjaftueshëm tanike, e plotë ne trup dhe e ekuilibruar. Grada alkolike ne varesi te vitit te prodhimit varion ne 13–13.5 % Vol.

Additional information

Weight 1 kg
Bëhu i pari për të vlerësuar "Verë e kuqe “Kallmet” 0.75 Litër"

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vlerësime

There are no reviews yet.

Main Menu

Verë e kuqe "Kallmet" 0.75 Litër

1,040.00 L

Shto ne shporte