Verë e bardhë “Kallmet” 0.75 Litër

975.00 L

Shitur nga: Blishqip.al
Shitur nga Kantina Kallmet

In stock

Compare

Origjina: Zona e Kallmetit dhe fshatrat perreth, ne nje gjatesi gjeografike jo me larg se 30 km nga vendndodhja e Kantines Kallmeti.

Kultivimi i ketyre varieteteve te rrushit eshte trashëguar falë famullive dhe familjeve verëprodhuese te zones, të cilat i kane kanë bëre të famshme këto varietete në të gjitha epokat historike. Ndryshe nga vera e kuqe Kallmet, nuk ka patur tradite te mirefillte ne prodhimin e veres se bardhe. Rrushi i bardhe Kallmet, ndonese ne sasi modeste ka qene perdorur i gjithi per prodhimin e rakise. Kantina Kallmeti ne vitin 2009 e nisi si eksperiment prodhimin e veres se bardhe duke kryer vinifikimin ne te bardhe te rrushit te zi Kallmet dhe duke e miksuar me dy varietetet. Meqenese rezultati ishte shume i mire, kantina e vazhdoi prodhimin e kesaj vere edhe ne vitet e mevonshme. Vit pas viti po pelqehet nga konsumatori.

Additional information

Weight 1 kg
Bëhu i pari për të vlerësuar "Verë e bardhë “Kallmet” 0.75 Litër"

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vlerësime

There are no reviews yet.

Main Menu

Verë e bardhë "Kallmet" 0.75 Litër