Verë “Kallmet Privilegj” 0.75 Litër

3,250.00 L

Shitur nga: Blishqip.al
Shitur nga Kantina Kallmet

In stock

Compare

Origjina: Zona e Kallmetit dhe fshatrat perreth, ne nje gjatesi gjeografike jo me larg se 30 km nga vendndodhja e Kantines Kallmeti.

Kallmet, i cili është varietet i lashtë autokton shqiptar i kultivuar në zonën e origjinës dhe i përhapur kryesisht në rrethet e Lezhës dhe Shkodrës. Rendimenti mesatar ne vreshtat e Kallmetit te destinuara per kete vere nuk kalon 50 Kv/Ha. Vjelja behet e vone, 2-3 jave me vone se pjesa tjeter e rrushit qe destinohet per dy vererat e tjera, atehere kur rrushi eshte tejpjekur dhe sapo ka filluar te rrudhoset ne hardhi.

Kultivimi i ketij varieteti rrushi dhe vera e prodhuar prej tij jane trashëguar falë famullive dhe familjeve verëprodhuese te zones, të cilat, e kanë bëre të famshëm këtë varietet në të gjitha epokat historike.

Additional information

Weight 1 kg
Bëhu i pari për të vlerësuar "Verë “Kallmet Privilegj” 0.75 Litër"

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vlerësime

There are no reviews yet.

Main Menu

Verë "Kallmet Privilegj" 0.75 Litër

3,250.00 L

Shto ne shporte